Kwizut Logo
Kwizut Logo

Coronavirus zet ook streep door jubileumeditie Kwizut

Beek en Donk – Na lang twijfelen heeft de organisatie van Kwizut besloten om de populaire dorpsquiz een jaartje in de ijskast te zetten. Het is het zoveelste grote evenement in Laarbeek dat dit jaar geen doorgang vindt in verband met het coronavirus. “Kwizut is een verbindend evenement tussen mensen, waarbij de samenkomst zowel bij de quizavond als de feestavond de succesfactor is. Iets wat nu niet mogelijk is”, aldus voorzitter Geert Heesakkers. 

 

Al 9 jaar op rij staat bij veel mensen in Beek en Donk ’29 december’ met dikke letters in de agenda. Het is dé dag dat Kwizut plaatsvindt. En dit jaar zou dat zelfs voor de tiende keer zijn. Een kroonjaar. Helaas gooit corona roet in het eten. Geert: “De quiz is opgezet om samenhang in het dorp te bevorderen. Mensen ontmoeten elkaar in de ruimtes waar ze de quiz maken, maar ook bij de diverse onderdelen die plaatsvinden tijdens de avond. Dit bevordert de onderlinge cohesie in een dorp. Dat geldt ook voor de feestavond, waar jaarlijks heel veel mensen met elkaar een mooie avond beleven.”

 

Cola zonder prik 
De organisatie heeft lang nagedacht over het wel of niet doorgaan van de quiz. “Voor Kwizut hebben de maatregelen van het RIVM grote impact. Een grote feestavond mag en kan niet doorgaan. De quiz zelf kan alleen in een extreem afgeslankte vorm. We zouden dan heel veel onderdelen moeten schrappen. Het zou lijken op cola zonder prik.” Zonder feestavond en met een quiz die compleet aangepast moet worden om aan de huidige maatregelen te kunnen voldoen, voelt het bestuur van Kwizut zich er niet goed bij om dit te organiseren. “Dan wordt het absoluut geen quiz zoals we de tiende editie voor ogen hadden. Daarom zetten we Kwizut dit jaar in de ijskast. Blijf gezond, wij richten ons blik op volgend jaar!”, aldus Geert namens het bestuur van Kwizut.


© Stichting Kwizut - Algemene voorwaarden en spelregels
Website gemaakt door: Co Verhoeven Media & Design