Kwizut Logo
Kwizut Logo

Drag queens stelen de show bij Kwizut 2017

Beek en Donk – Een ware drag queen-show op het podium in Muziekcentrum ‘t Anker. Het was de knallende en ludieke afsluiting van de zevende editie van Kwizut. Een editie die wederom vol zat met unieke en bijzondere opdrachten. Er werd weer volop gegoogled, geknutseld en op pad gegaan voor de buitenopdrachten. Maar deze keer werd ook social media erbij betrokken middels vlogs en Facebookposts.

 

Tevreden
“We kijken over het algemeen terug op een goede editie”, vertelt voorzitter Geert Heesakkers. “Organisatorisch is niet alles vlekkeloos verlopen, zo liep de ‘Geheime Opdracht’ bijvoorbeeld veel vertraging op. Maar ondanks dat, is het een geslaagde editie geweest. We horen veel goede geluiden en nemen de verbeterpunten mee voor de evaluatie en opzet van de nieuwe quiz volgend jaar.”

 

98 teams
Bijna 100 teams – ruim 2900 deelnemers – namen dit jaar deel aan de dorspquiz. De organisatie merkt dat de teams steeds groter worden. Daar wordt de quiz ook naar gemaakt. Teams splitsen zich vaak op per categorie. Voor ieder is er wat wils. Het overgrote deel bestaat uit vragen die via Google opgelost dienen te worden. Daarnaast is er ieder jaar ruimte voor de creabea’s en zijn er leuke buitenopdrachten.

 

Ludieke opdrachten
Opvallende opdrachten dit jaar waren het in elkaar zetten van een insectenhotel, het maken van een schort en een Big Mac, om er vervolgens over te vloggen en het inleveren van de quiz als een heuse drag queen. Daarnaast moesten deelnemers in het Ontmoetingscentrum 1 euro in een boksbalautomaat werpen en er zo hard mogelijk tegenaan slaan, moest Laarbeek gepromoot worden via een ludieke video die via alle Facebook-kanalen de lucht in ging en moesten teams scoutingtenues verzamelen en een eigen bijbehorende vlag maken. Kortom: de organisatie van Kwizut heeft zich afgelopen jaar weer volop uitgeleefd en unieke, ludieke en geslaagde opdrachten weten te bedenken.

 

Insectenhotels
Op de feestavond – zaterdag 13 januari – worden de gemaakte schorten en insectenhotels tentoongesteld. Wat betreft het laatste, wordt er nog een leuk vervolg aan gegeven. Geert: “Een jury gaat hier nesten van uitkiezen om een mooi insectenhotel te realiseren in de Groene Long. De overige insectenhotels worden verdeeld onder de basisscholen, zodat zij hier projecten en andere mooie dingen mee kunnen doen. Het is super dat deelnemers iets hebben gemaakt, waar nog echt iets mee gaat gebeuren.

 

Grote opkomst verwacht bij feestavond Kwizut
Niet alleen Kwizut is jaarlijks een groot succes, ook de feestavond is een belangrijk onderdeel. De organisatie verwacht dit jaar weer een grote opkomst op zaterdag 13 januari in Sporthal D’n Ekker. Geert: “Scouting Beek en Donk is dit jaar de samenwerkingspartner en biedt de helpende handjes. Om het feest compleet te maken, treedt de fantastische coverband treedt The Boston Tea Party op.” Om aanwezig te kunnen zijn bij de feestavond, heb je een polsbandje nodig. “We hebben twee bandjes. Een 18+ bandje waarmee je alcohol kunt krijgen bij de bar en er zijn bandjes voor iedereen die jonger is dan 18. Hiermee kun je geen alcohol bemachtigen. Een bandje kost €2,00. Dit is €1,00 meer dan vorig jaar, maar dat komt omdat er nu de garderobe meteen bij in zit. Dat is dan al meteen van tevoren geregeld, waardoor dat veel werk scheelt op de avond zelf”, aldus de voorzitter.

Polsbandjes
De polsbandjes worden op donderdag 11 januari tussen 19.00 en 21.00 uur bij Café-Zaal van de Burgt verstrekt per team. De organisatie vindt het prettig als teams dit per pintransactie betalen. Ook zijn er consumptiebonnen te koop. Deze kosten in de voorverkoop €2,00. Op de avond zelf kost een bon €2,20. Op zaterdag 13 januari gaat om 19.00 uur de zaal open. Het programma start om 20.00 uur en duurt tot 02.00 uur. Geert besluit: “Het belooft een fantastische avond te worden, volop feest én de bekendmaking van het winnende team van Kwizut 2017! Tot dan!”

 

Bron: DeMooiLaarbeekKrant


© Stichting Kwizut - Algemene voorwaarden en spelregels
Website gemaakt door: Co Verhoeven Media & Design