Kwizut Logo
Kwizut Logo

Kwizut maakt zich op voor tiende editie

Beek en Donk – In 2011 werd in Beek en Donk een nieuwe activiteit in het leven geroepen onder de naam Kwizut. Een kwiz met vragen over tal van onderwerpen. Het leidde tot een samenkomst van vriendengroepen, buurtgenoten, familieleden en zelfs totaal vreemden van elkaar, die streefden naar de titel ‘De Slimste van het dorp’.

 

De veelzijdigheid van opdrachten, zowel binnens- als buitenshuis, leidde ertoe dat deelnemende teams niet alleen hun vaardigheden moesten tonen op theoretisch gebied maar dat er gelijktijdig hand- en spandiensten werden gevraagd. Menig handig Harrie, naaigrage Annie, of een kookgrage traiteur werd ingezet om de opdrachten met succes te vervullen. Wat kost een frikandel, beeld met je team ‘De Nachtwacht’ uit, maak jurkje voor een pop, bak een taart en hamburger en transformeer een teamlid tot een ware Drag Queen. Kortom: iedere man of vrouw, jong of oud, slim of (on)handig, sportief of creatief kon zijn/haar bijdrage leveren aan het oplossen van de enorme puzzel Kwizut genaamd.

 

Voor de organisatie is het tot op heden een uitdaging om de deelnemende teams uit te dagen. Een heerlijk avond met elkaar op de donkerste avond van het jaar, van start tot finish heeft de organisatie getracht om deelnemende teams volop te laten genieten van een gezellig samenzijn. Gevolgd door een geweldige prijsuitreiking/feestavond enkele weken later. Het leidde tot veel spontane, fijne reacties, tumult in het dorp en een 29ste december die leven in het dorp bracht.

 

Kwizut 10de editie
Nadat ze enkele jaren geen kwiz hebben kunnen organiseren is Kwizut dit jaar terug met de 10de editie. De organisatie blikt terug op de afgelopen edities en heeft zichzelf als voornaamste doel gesteld om de kwiz maakbaar te maken voor een groep van ongeveer 10 personen. (Grotere teams mag, maar is niet nodig). Naast deze groepsomvang hebben ze ervoor gekozen om het cijfer 10 centraal te stellen en kent Kwizut natuurlijk een aantal vaste categorieën. Het is dit jaar mogelijk om je vrij te stellen voor een bepaald onderdeel. Hoe dat in zijn werk gaat horen jullie later.

 

Inschrijving Kwizut
De inschrijving van de 10de editie van Kwizut start op kermiszaterdag 10 september 2022, om 10.10 uur via www.kwizut.nl. Nadere details hierover hoort u zo spoedig mogelijk.

 

Bron: https://www.mooilaarbeek.nl/nieuws/activiteiten-evenementen/49166/kwizut-maakt-zich-op-voor-tiende-editie


© Stichting Kwizut - Algemene voorwaarden en spelregels
Website gemaakt door: Co Verhoeven Media & Design