Kwizut Logo
Kwizut Logo

Spontaan idee: Speciale Kwizut-thuisblijverseditie op 5 april

Laarbeek – Met vrienden een potje Ganzenborden, Keezen of 30 Seconds spelen deze dagen is lastig. De hele coronacrisis hakt er voor veel mensen ook op het sociale vlak in. Het even bij elkaar binnenlopen, een avondje kletsen of samen een drankje doen is niet meer zo vanzelfsprekend als het enkele weken terug wel was. 

 

Kwizut hoopt komende zondag 5 april het ‘sociale gevoel’ weer een beetje terug te brengen in de huiskamer met de Kwizut Thuisblijverskwis. “Een extra kwis dit jaar. Een idee dat spontaan ontstaan is voor iedereen die nu maar thuiszit”, geeft voorzitter Geert Heesakkers van Kwizut aan. “Iedereen kan gewoon vanuit thuis meedoen. De kwis is gratis, verloopt digitaal en is een stuk gemakkelijker dan de bekende Kwizut-kwis. De digitale editie bevat bijvoorbeeld vragen over sport, muziek, wereldoriëntatie en Beek en Donk. Ook zijn er wat doe-opdrachten. Voor ieder wat wils en jong en oud kan meedoen. Ook voor als je nooit mee hebt gedaan aan Kwizut!”

Zondag om 17.00 uur zullen de vragen beschikbaar zijn via de link https://thuisblijvers.kwizut.nl. Uiterlijk om 23.00 uur moeten alle antwoorden ingevuld zijn. “Let wel op, elke vraag kun je maar één keer beantwoorden”, geeft Geert Heesakkers mee. In totaal zijn er 120 vragen om te beantwoorden, onderverdeeld in 12 categorieën:

1. Il Tutti il Mondo
2. Cinquanta/Cinquanta
3. Gek op auto’s
4. Skôn Beek en Donk
5. Een, twee, drie…
6. Bezige binnenblijvers
7. Shut Up!!
8. Animatie
9. Dierenrijk
10. Film & Musica
11. Werelds
12. Aristoteles.

“We hopen gewoon iedereen (gezinnen, individuen of kleine groepen) een mooie, ontspannen avond te bezorgen in deze toch wel merkwaardige tijd. Dit is vanuit ons gewoon een extraatje. Op zondag 12 april wordt de uitslag van deze Thuisblijverskwis bekendgemaakt. “We zetten dan het antwoordenboek digitaal. De winnaar ontvangt een mooi bordspel van Kwizut”, aldus Geert.

Aan het einde van de jaar vindt de traditionele grote Kwizut-editie voor de 10e keer plaats.

Hoe doe je mee?
Om mee te kunnen doen, moet je je registreren. Dat kan vanaf dit moment al.
Stap 1. Ga naar https://thuisblijvers.kwizut.nl
Stap 2. Ga naar registreren
Stap 3. Vul in gebruikersnaam, voornaam, achternaam, e-mailadres, wachtwoord en bevestig wachtwoord

Direct na de registratie ontvang je van Kwizut een bevestigingsmail en heb je toegang tot de site.

 

Bron: https://www.mooilaarbeek.nl/nieuws/activiteiten-evenementen/40174/spontaan-idee-speciale-kwizut-thuisblijverseditie-op-5-april


© Stichting Kwizut - Algemene voorwaarden en spelregels
Website gemaakt door: Co Verhoeven Media & Design